Audio systemen

We leveren en installeren audiosystemen in vele vormen en maten. Van soundbar bij een vergaderscherm of achtergrondmuziek in een restaurant tot geluidsinstallaties op sportvelden, in het stadscentrum of zelfs een compleet pretpark.


De toepassingen en mogelijkheden zijn eindeloos.

Enkele toepassingen:

Spraak & muziekversterking

Je vind ze bijna overal, geluidsinstallaties voor het versterken van spraak en/of muziek. Pro-Vision AV is specialist als het gaat om audio. We kennen vele soorten en maten en hebben altijd een passende oplossing voor iedere situatie.

Voor ver weg en dichtbij
Wanneer de luidsprekers ver van de versterkers vandaan staan, passen we een zogenaamd 100 Volt systeem toe. Door een andere werking van de versterker met de luidspreker kunnen op deze manier lange afstanden overbrugd worden.

Mag het wat harder?
Voor als het nét even een tandje harder mag maar ook nog goed moet blijven klinken, hebben we mooie oplossingen. We nemen je graag mee naar een van onze projecten.

Volledig op maat
Van groot tot klein, voor iedere situatie hebben we een passende oplossing. Onze engineers ontwerpen, bouwen en installeren de systemen helemaal naar de wensen van de opdrachtgever.

Soundmasking

Last van een lawaaierige omgeving? Met soundmasking maak je de ruimte stiller. Door geluid te maken en toe te voegen aan de ruimte, maskeer je het overlastgevende geluid zonder dat je er iets van merkt. 

Akoestische werkplekken
Soundmasking draagt bij aan het comfort op de werkplek. Het is niet te stil, niet te luid. Gewoon goed.

Verhoogde privacy
Soundmasking kan worden toegepast in kantoortuinen of grote werkruimtes. Als er in zo’n ruimte soundmasking aanwezig is, kun je een gesprek voeren zonder dat de collega’s een eindje verderop kunnen meeluisteren. Het geluid wordt als het ware uit de ruimte gefilterd. 

Verminder afleiding
Telefoongesprekken verdwijnen naar de achtergrond. Collega’s worden niet afgeleid door storende gesprekken en kunnen zich daardoor beter concentreren op het werk. 

Park- & centrummuziek

Een omroepinstallatie op een sportveld, een outdoor theater of achtergrondmuziek in een stadscentrum, het zijn enkele voorbeelden van toepassingen in de buitenlucht. Deze installaties vragen een specifieke aanpak. Pro-Vision AV helpt je aan de juiste installatie voor iedere toepassing.

Voor tuin of terras
Ben je op zoek naar een geluidsinstallatie voor op je terras voor bijvoorbeeld achtergrondmuziek of een toespraak bij een bruiloft? Onze outdoor speakers zorgen voor helder geluid en goede verstaanbaarheid. De speakers hebben een IP-54 classificatie zodat ze in weer en wind buiten kunnen hangen.

Muziek voor de beleving
Ongemerkt zorgt muziek voor sfeer en beleving. Het prikkelt de zintuigen en geeft een extra dimensie aan de omgeving. Pro-Vision AV levert geluidsinstallaties voor grote (openbare) ruimtes zoals stadscentra, pretparken en dierentuinen.

Functionele toepassingen
Een andere toepassing van outdoor luidsprekers is te vinden op sportvelden. Deze installaties zijn met name geschikt voor heldere weergave van spraak over grote afstanden.

Omroep- en ontruimingssystemen

Vanaf een centraal punt een gesproken boodschap afspelen in één of meerdere delen van een gebouw, dat kan met een omroepinstallatie.

Voorgeprogrammeerde boodschappen
Om de kwaliteit en verstaanbaarheid van een boodschap te borgen kunnen er vooraf ingesproken berichten worden geprogrammeerd onder een van de keuzeknoppen. Deze boodschappen of attentiesignalen kunnen zelfs volledig geautomatiseerd afspelen op een vooraf ingestelde dag en tijd.

De boodschap op de juiste plek
We verdelen het gebouw in zones, bijvoorbeeld de kantoren, kantine, fabriek en buitenterrein. Met het uitgebreide bedienpaneel kan de spreker kiezen waar zijn boodschap te horen moet zijn. In iedere zone plaatsen we een nevenpaneel waarmee alleen in de betreffende zone kan worden omgeroepen.

Koppeling met andere systemen
De omroepinstallatie kan gekoppeld worden aan andere systemen zoals bijvoorbeeld een ontruimingssysteem. Wanneer het brandalarm geactiveerd wordt zal de omroepinstallatie uitgeschakeld worden zodat de eventuele achtergrondmuziek niet meer hoorbaar is en men veilig het gebouw kan verlaten.

Vergader- en discussiesystemen

In raadzalen of grote vergaderruimtes wordt vaak een discussiesysteem toegepast. Iedere deelnemer heeft zijn eigen microfoon met spreekindicatie, de voorzitter bepaalt wie mag spreken.

De vergadering onder controle
Iedere spreker bedient zijn of haar eigen microfoon terwijl de voorzitter altijd de controle houdt en microfoons kan uitschakelen.

Uitstekende verstaanbaarheid
Met de juiste luidsprekers en randapparatuur zorgen we er voor dat ook de verstaanbaarheid in de ruimte perfect is. Een koppeling met bijvoorbeeld een live stream kan eenvoudig gemaakt worden. 

Ruimtes opdelen of koppelen
Wanneer in een gebouw de vergaderruimtes kunnen worden opgedeeld of samengevoegd door middel van een flexibele wand, kunnen we het vergadersysteem zo programmeren dat met het open of sluiten van de wand, het systeem in de juiste stand gezet wordt.

CONTACTGEGEVENS

Telefoon
0528-232847

Email
info@pro-vision.nl

Adres
Dr. Anton Philipsstraat 9
7903 AL Hoogeveen

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur

Contact