Head:

Audio systemen

Bij Pro-Vision vindt u alles wat u nodig heeft als het gaat om audio installaties. We leveren en installeren audio systemen in vele vormen en maten. Dit doen wij voor klanten uit diverse branches. Van een soundbar bij een vergaderscherm of een AV systeem voor een restaurant tot audio installaties voor een compleet pretpark of muziek installaties voor een festival. De toepassingen en mogelijkheden zijn eindeloos. Er is voor iedereen een oplossing te vinden. Goed hoorbaar en altijd van een hoge kwaliteit. Op het gebied van audio systemen is Pro-Vision de partner waar u op kunt bouwen.

Wat is een audio systeem?

Een audio systeem is een elektronisch systeem dat geluiden versterkt. Audio systemen bestaan uit verschillende componenten die met elkaar in verbinding staan. Hierbij kunt u denken aan microfoons, mixers, versterkers en luidsprekers. Een ingangssignaal wordt versterkt, zodat het beter hoorbaar is. Pro-Vision zorgt ervoor dat het geluid goed te horen is voor iedereen, waarbij niets wordt ingeboet qua geluidskwaliteit.

Dit kan op kleine schaal gebeuren. Zo kunnen audio installaties binnen uw eigen woning worden ingezet, bijvoorbeeld een soundbar of speakers om muziek te versterken. Ook binnen vergaderruimtes, onderwijsinstellingen en tijdens kerkdiensten wordt gebruikgemaakt van audio systemen. Maar ook op grote schaal kunnen wij geluid voor u installeren. Dit doen wij onder meer voor pretparken, festivals, theaters, concertzalen, stadions, sportvelden of stadcentrums.

Enkele toepassingen:

Spraak & muziekversterking

Je vind ze bijna overal, geluidsinstallaties voor het versterken van spraak en/of muziek. Pro-Vision AV is specialist als het gaat om audio. We kennen vele soorten en maten en hebben altijd een passende oplossing voor iedere situatie.

Maatwerk audio oplossingen

Onze audio installaties kunnen gebruikt worden voor het versterken van spraak en/of muziek. We bieden u oplossingen op maat, waarbij harde volumes mogelijk zijn zonder dat de geluidskwaliteit hieronder lijdt.

Diversiteiten in projecten

We staan grote en kleine projecten bij, van een soundbar bij een vergaderscherm tot muziek installaties voor stadions.

Technische uitvoering

Luidsprekers en versterkers kunnen dichtbij elkaar staan of op afstand. Moeten lange afstanden overbrugd worden, dan maken we gebruik van een 100 volt systeem. Onze engineers ontwerpen, bouwen en installeren de systemen, waarbij we bij iedere stap rekening houden met uw wensen en voorkeuren.

Soundmasking

Last van een lawaaierige omgeving? Met soundmasking maak je de ruimte stiller. Door geluid te maken en toe te voegen aan de ruimte, maskeer je het overlastgevende geluid zonder dat je er iets van merkt. 

Akoestische werkplekken

Soundmasking draagt bij aan het comfort op de werkplek. Het is niet te stil, niet te luid. Gewoon goed.

Voordelen van geluidsmaskering

Met soundmasking kunnen werknemers op een comfortabelere manier werken, doordat afleiding door omgevingsgeluid wordt geminimaliseerd. Telefoongesprekken en conversaties tussen collega’s worden minder opvallend, waardoor ook de privacy op de werkvloer aanzienlijk wordt verhoogd.

Toepassingen in de praktijk

Deze techniek is ideaal voor kantoren of grote werkruimtes waar privacy en concentratie belangrijk zijn. Door soundmasking worden gesprekken en andere geluiden op een zodanige wijze gemaskeerd dat ze niet meer hoorbaar zijn van een afstand, wat bijdraagt aan een rustigere en meer geconcentreerde werkomgeving.

Park- & centrummuziek

Geluid installeren in de open lucht brengt unieke uitdagingen met zich mee. Of het nu gaat om sportvelden, outdoor theaters, pretparken, terrassen, dierentuinen, of stadscentra, elk vereist een specifieke aanpak voor de beste audio-ervaring.

Robuuste outdoor speakers

Onze outdoor speakers zijn IP-54 geclassificeerd en ontworpen om betrouwbaar te functioneren onder diverse weersomstandigheden. Ze leveren helder geluid en goede verstaanbaarheid, zelfs over grote afstanden, wat ze ideaal maakt voor buitengebruik.

Geluidskwaliteit voor alle doeleinden

Deze speakers zijn niet alleen perfect voor het afspelen van muziek maar ook voor spraak. Ze zijn daarom uitstekend geschikt voor evenementen zoals bruiloften of voor het gebruik door omroepers op sportvelden, waar duidelijkheid van cruciaal belang is.

Aanpassingen voor specifieke behoeften

We begrijpen dat elke buitenruimte anders is en passen onze systemen dienovereenkomstig aan. De geluidssystemen worden zo ontworpen dat ze de beste prestaties leveren voor de gewenste toepassing, ongeacht de grootte of functie van de ruimte.

Omroep- en ontruimingssystemen

Een omroepinstallatie biedt de mogelijkheid om vanuit één centraal punt communicatie te verzorgen naar één of meerdere delen van een gebouw. Dit zorgt voor een gestroomlijnde en efficiënte wijze van informatieoverdracht.

Flexibiliteit in afspelen

Of het nu gaat om achtergrondmuziek of ingesproken berichten, gebruikers kunnen deze voorgeprogrammeren en met gemak activeren via keuzeknoppen. Daarnaast is het mogelijk om berichten geautomatiseerd af te laten spelen op specifieke dagen en tijden.

Zonale indeling voor gerichte berichten

We richten het systeem in met zones binnen het pand, zodat berichten precies daar terechtkomen waar ze nodig zijn. Met een uitgebreid bedienpaneel kan de gebruiker de gewenste zone selecteren voor de omroep, wat bijdraagt aan de functionaliteit en het gebruiksgemak van de installatie.

Integratie met veiligheidssystemen

Een omroepinstallatie kan ook worden geïntegreerd met een ontruimingssysteem, wat van cruciaal belang is voor de veiligheid in geval van noodsituaties. Dit zorgt ervoor dat kritieke boodschappen snel en helder gecommuniceerd kunnen worden.

Vergader- en discussiesystemen

Voor raadzalen en grote vergaderruimtes bieden wij een AV systeem dat als een geavanceerd discussiesysteem functioneert. Dit systeem is ontworpen om de dynamiek van een vergadering te verbeteren door elke spreker van een eigen microfoon te voorzien.

Microfoonbeheer door de voorzitter

De voorzitter behoudt volledige controle over de microfoons, wat zorgt voor een ordelijke discussie. Dit stelt de voorzitter in staat de voortgang van de vergadering effectief te beheren en zorgt ervoor dat alle deelnemers gehoord worden.

Optimale verstaanbaarheid en aanpassingsvermogen

Onze audio installaties zijn erop gericht om perfecte verstaanbaarheid te garanderen, met systemen die zich automatisch aanpassen aan de grootte van de zaal. Dit is ideaal voor ruimtes met flexibele wanden, waarbij de akoestiek kan variëren.

Integratie met vergaderschermen en livestreaming

Het systeem kan worden gekoppeld aan een vergaderscherm en ondersteunt livestreaming, waardoor het ook geschikt is voor hybride vergaderingen. Dit maakt het mogelijk om vergaderingen toegankelijker te maken voor deelnemers op afstand.

CONTACTGEGEVENS

Telefoon
0528-232847

Email
info@pro-vision.nl

Adres
Dr. Anton Philipsstraat 9
7903 AL Hoogeveen

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur

Contact