Head:

Besturingssystemen

Alles verbonden en diverse apparaten met één knop bedienen. Het klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar Pro-Vision maakt het mogelijk. Onze besturingssystemen zijn de definitie van gebruiksgemak. Alle apparatuur wordt gekoppeld aan het AV-netwerk. Gegevens worden opgeslagen en verbonden op een centrale systeemprocessor. Apparatuur inschakelen en aanpassen op uw voorkeuren vanuit één systeem. Bovendien kan het besturingssysteem gemakkelijk uitgebreid of gewijzigd worden. Oneindig flexibel en toch eenvoudig. Daarom kiest u voor een AV-besturingssysteem van Pro-Vision.

Wat is een besturingssysteem?

Hoort u de term besturingssysteem, dan denkt u wellicht meteen aan bekende Operating Systems zoals Windows, Android, Mac OS of iOS. Dit zijn systemen waarmee u alles op de computer kunt aansturen, zowel software als hardware. In essentie is een AV-besturingssysteem hetzelfde, maar dan met een focus op audiovisuele apparatuur. Dankzij het AV-besturingssysteem kunnen audiovisuele apparatuur en systemen worden beheerd vanuit één centrale plek. Ieder onderdeel handmatig inschakelen en aanpassen behoort voortaan tot het verleden. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een centrale systeemprocessor om gegevens op te slaan en met elkaar te verbinden.

Alles verbonden

Wat houdt een AV-netwerk in?

Een AV-netwerk bestaat uit audiovisuele apparatuur of systemen die met elkaar in verbinding staan. Het kan hierbij zowel om audiovisuele software als hardware gaan. Ook installaties zoals zonwering, airco en ventilatie kunnen tot een AV-netwerk behoren en worden binnen het systeem geïntegreerd. Audio- en videosignalen kunnen binnen een specifieke omgeving worden verzonden, ontvangen, bewerkt en beheerd. Hierbij kan het gaan om omgevingen zoals kantoren, vergaderzalen, klaslokalen, studio’s, theaters en meer.

Positieve punten van een AV-netwerk

Een AV-netwerk verhoogt het gebruiksgemak significant. We vertelden u hierboven al dat verschillende apparaten met één druk van de knop aangestuurd kunnen worden. Alle gegevens worden op een centrale systeemprocessor opgeslagen en staan hier met elkaar in verbinding. U bepaalt zelf welke apparatuur u nodig heeft, maar ook de instellingen kunnen via het AV-netwerk bepaald worden. Een AV-besturingssysteem is bijzonder flexibel, compleet aan te passen aan uw wensen en voorkeuren.

Een AV-besturingssysteem is veelzijdig. Het kan dienen als audio besturingssysteem of licht besturingssysteem, maar ook diverse andere installaties kunnen onderdeel uitmaken van het AV-netwerk. Dit maakt het gemakkelijker om een constante kwaliteit te waarborgen. Niet alleen kunt u diverse apparaten op elkaar afstemmen, maar het is ook mogelijk om instellingen vooraf te programmeren. Hierdoor staat bijvoorbeeld de muziek altijd op hetzelfde volume en staat de verlichting in de juiste stand of kleur. Instellingen kunnen voor diverse gelegenheden vooraf geprogrammeerd worden. Daarnaast is het mogelijk om sensoren toe te voegen, bijvoorbeeld om het volume van de muziek aan te passen aan de grootte van het publiek.

Een AV-besturingssysteem is complex. Alle apparatuur met elkaar verbinden is ingewikkeld, maar het goede nieuws is: wij maken het makkelijk voor u. Wij beschikken over meerdere jaren aan ervaring met AV-netwerken. Hoe complex het systeem aan de achterkant ook is, wij krijgen het werkend. Bovendien zorgen we voor gebruiksgemak aan de voorkant, zodat u niets van deze complexiteit merkt. Dat maakt het systeem niet alleen eenvoudig om te gebruiken, maar u kunt het AV-besturingssysteem hierdoor ook gemakkelijker uitbreiden of wijzigen.

Besturingssysteem voor licht

Een AV-besturingssysteem kan ook dienen als een licht besturingssysteem. Met een licht besturingssysteem kunt u de verlichting in een specifieke ruimte of door het hele gebouw aanpassen. Van een vergaderruimte tot een theaterzaal, het licht valt exact af te stellen. Denk aan de hoeveelheid licht, maar ook aan de specifieke kleur van het licht. Vooraf programmeren is mogelijk, maar er kunnen ook sensoren worden toegevoegd. Hierdoor kan de verlichting zich bijvoorbeeld aanpassen op de hoeveelheid zonlicht. Ideaal voor de verschillende seizoenen. Dankzij een licht besturingssysteem kunt u precies de sfeer creëren die u voor ogen hebt.

 

CONTACTGEGEVENS

Telefoon
0528-232847

Email
info@pro-vision.nl

Adres
Dr. Anton Philipsstraat 9
7903 AL Hoogeveen

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur

Contact